توضیحات
پرسشنامه نوآوری سازمانی
پرسشنامه نوآوری سازمانی اسماعیل و همکاران(۲۰۰۲) می باشد که شامل مؤلفه های نوآوری محیطی، نوآوری فردی، نوآوری رهبری، محیط- بازخورد، فرد بازخورد، یادگیری بر مبنای شواهد و بازخورد بین فردی می باشد و یکی از ابزارهای سنجش گرایش به نوآوری است که امروزه در بسیاری از محیط های مدیریتی از آن به صورت گسترده استفاده می شود. (هس و آدامز ۲۰۰۷) این پرسشنامه در اصل دارای ۳۳ گویه است که هفت بعد اساسی نوآوری محیطی (۱ تا ۵)، نوآوری رهبری (۶ تا ۸ گویه)، نوآوری فردی (۹ تا ۱۴)، محیط- بازخورد( ۱۵ تا ۱۸)، فرد- بازخورد (۱۹ تا ۲۲)، بازخورد بین فردی (۲۳ تا ۲۹) و یادگیری بر مبنای
تعاریف مفهومی:
نوآوری سازمانی[۱]: نوآوری شکل گیری ایده، پذیرش و پیاده سازی ایده های جدید در فرآیندها، محصولات و خدمات (چاوش باشی و کاووسی، ۱۳۸۷، ص ۴۵) و میل به تغییر از طریق اتخاذ تکنولوژی ها، منابع، مهارتها و سیستم های مدیریتی جدید است (یوساوانیتچاکیت[۲]، ۲۰۰۸، ص ۵).
۱- نوآوری فردی[۳]: این مؤلفه بر میزان نوآوری و خلاقیت خود فرد را که در زمینه حل مشکلات سازمان به کار می گیرد، تأکید دارد.
۲- نوآوری رهبری[۴]: بر دیدگاه های مدیران سطح بالاتر سازمانی که باعث ایجاد و گسترش نوآوری کارکنان در سازمان می شود تأکید دارد.
۳- نوآوری محیطی[۵]: میزان شرایطی که محیط سازمان برای ایجاد نوآوری در اختیار کارکنان قرار می دهد، را اندازه گیری میکند. و در واقع شرایط محیطی مؤثر بر نوآوری از طرف محیط سازمان را نشان می دهد
۴- فرد- بازخورد[۶]: این مؤلفه به میزان بازخورد خود فرد ازمحیط اطرافش می پردازد و در واقع شیوه واکنش خود فرد را در زمینه راه حل های نوآورانه نشان می دهد.
۵- محیط- بازخورد[۷]: منظور از محیط- بازخورد، میزان تشویق و بازخوردهای مثبت محیط در زمینه راه
حل های نوآورانه است.
۶- بازخورد بین فردی[۸]: بازخورد بین فردی به میزان بازخورد های مثبتی که افراد در مورد همکاران و رهبران سازمان خود در زمینه راه حل های جدید و نوآورانه ارائه می دهند، اشاره دارد.
۷- یادگیری مبتنی بر شواهد[۹]: این مؤلفه به یادگیری افراد از ایده های جدید و نو در کارها بر اساس شواهد و تجربیات خود و افراد اشاره دارد.
تعاریف عملیاتی:
نوآوری سازمانی: در این پژوهش منظور از گرایش به نوآوری سازمانی نمرات حاصل از پرسشنامه نوآوری سازمانی اسماعیل و همکاران[۱۰] (۲۰۰۲) میباشد که هفت مؤلفه نوآوری فردی، نوآوری محیطی، نوآوری رهبری، محیط – بازخورد- فرد بازخورد- بازخورد بین فردی و یادگیری مبتنی بر شواهد را مورد سنجش قرار گرفت.
روایی و پایایی : دارد
منبع :دارد
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.