توضیحات
پرسشنامه عوامل مؤثر بر رضایت شغلی
در این تحقیق برای گردآوری داده ها، از مطالعات کتابخانه ای استفاده شده است و با توجه به چارچوب مفهومی مباحث رضایت شغلی و بازاریابی و ادبیات تحقیق اقدام به تهیه پرسشنامه گردید. برای جمع آوری اطلاعات، با توجه به مطالعات به عمل آمده و بررسی مقدماتی منابع با استفاده از کتاب ها، مقالات و تحقیقات دیگر، ادبیات موضوع بررسی شد و مبنای پرسشنامه مربوط به عوامل مؤثر بر رضایت شغلی ی قرار گرفت. بر اساس بررسی پیشینه پژوهش عوامل رهبری تحول آفرین، عدالت سازمانی، مشارکت کارکنان در تصمیم گیری، غنی سازی شغل، اخلاق کاری مورد شناسایی قرار گرفت. به منظور سنجش متغیرهای مورد استفاده در پژوهش از پرسشنامه های رهبری تحول آفرین باس و همکاران (۲۰۰۰)؛ پرسشنامه عدالت سازمانی نی هوف و مورمن(۱۹۹۳)؛ پرسشنامه اخلاق کاری پتی (۱۹۹۰)؛ پرسشنامه غنی سازی شغلی اولدهام و هاکمن (۱۹۷۵) و پرسشنامه مشارکت کارکنان در تصمیم گیری (حیات، ۱۳۸۸)؛ پرسشنامه رضایت شغلی اسمیت و همکاران (۱۹۶۷). . این پرسشنامه در ۹۰ گویه تنظیم و بر اساس مقیاس پنج گزینه ای لیکرت (خیلی زیاد = ۵، زیاد= ۴، تا حدی = ۳، کم= ۲ و خیلی کم= ۱) تنظیم شده است. . پرسشنامه عوامل مؤثر بر رضایت شغلی از پایان نامه میری (۱۳۹۳) گرفته شده است.
تعاریف :
تعاریف مفهومی:
رضایت شغلی[۱]: رضایت شغلی عبارت است از یک پاسخ عاطفی یا احساسی که به جنبه های متعدد شغل یک فرد داده می شود(کریتنر و همکاران[۲]،۱۹۹۹).
رهبری تحول آفرین[۳]: نوعی رهبری که رهبر علائق و منافع پیروان را توسعه می دهد و در آنها احساس آگاهی و پذیرش نسبت به اهداف و مأموریت ها به وجود می آورد. رهبر فردی الهام بخش و دارای ملاحظات انسانی است که با تحریک هوشمندانه پیروان، آنها را در حل مسائل با نگاهی جدید توانمند می سازد(میرکمالی، ۱۳۸۵).
مشارکت در تصمیم گیری[۴]: فرایندی است در جهت درگیری فکری و عملی و همکاری کارکنان و مدیریت در تعیین اهداف، تصمیم گیری در مراحل مختلف، اعم از برنامه ریزی استراتژیک و یا برنامه های عملی، اجرای برنامه ها در مراحل مختلف و در سطوح معین و نظارت بر صحت و درستی اجرای برنامه ها و ثمر بخشی آنها(همدانی به نقل از ملکی نیا،۱۳۸۶ : ۱۶).
اخلاق کاری[۵]: اخلاق کار، متعهد شدن انرژی ذهنی و روانی و فیزیکی فرد یا گروه به ایده جمعی است در جهت اخذ قوا و استعداد درونی گروه و فرد برای توسعه به هر نحو (کاویان، ۱۳۸۴).
عدالت سازمانی[۶]: عدالت در سازمان بیانگر ادراک کارکنان از برخوردهای منصفانه در کار است که خود به شناسایی سه جزء متفاوت از عدالت در سازمان یعنی عدالت توزیعی ، عدالت رویه ای و عدالت مراوده ای منجر گردیده (رضائیان ،۱۳۸۴ : ۴۱).
غنی سازی شغل[۷]: غنی سازی یعنی آنکه برانگیزنده های بیشتری به کار افزوده می شود تا آن را دلچسبتر و سودبخش تر سازد (دهقان و همکاران، ۱۳۹۱).
تعاریف عملیاتی:
رضایت شغلی[۸]: منظور از رضایت شغلی نمرات حاصل از ازشاخص توصیف شغلی (JDI)اسمیت و همکاران[۹] (۱۹۶۹) می باشدکه شامل پنج مولفه پرداخت، فرصت های ترفیع، سرپرست، همکاران و عوامل محیط کاری می باشد.
رهبری تحول آفرین[۱۰]: در این تحقیق منظور از رهبری تحول آفرین نمرات حاصل از پرسشنامه باس و آوالیو (۲۰۰۰) می باشد.
مشارکت در تصمیم گیری[۱۱]: در این پژوهش اینکه کارکنان در سازمان امکان شرکت در تصمیم گیری، هدف گذاری، حل مساله، برنامه ریزی ها و عضویت در گروههای کاری داشته باشند، نمایانگر این مولفه می باشد، که با توجه به سوالات پرسشنامه مشارکت در تصمیم گیری مورد سنجش قرار خواهد گرفت.
[۱] . Job Satistify
[۲] – Kreitner,kinicki & Buelens
[۳]. Transformational Leadership
[۴] . Participation in decision-making
[۵] . Work Ethic
[۶] . Organizational Justice
[۷] . Job Enrichment
[۸] . Job Satistify
[۹] – Smith et al
[۱۰]. Transformational Leadership
[۱۱] .Participation in decision-making
پایایی و روایی:دارد
منبع : دارد
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.